tisdag 11 oktober 2011

Snart 2 månader i Thailand

Mitt jobb i Thailand, det som krävs är en bra bredbands uppkoppling headset och en dator. Och att man är lite trevlig.



Nu har vi snart befunnit oss i Thailand 2 månader. Jag känner att vardagslivet har börjat infinna sig. Det är trots allt lite av en semester men även ett sätt för oss att pröva hur en permanent lösning av vistelser i både och Thailand och Sverige skulle vara.

Som det ser ut nu så har vi siktet inställt på att stanna kvar till 23 maj 2012 för att sedan återvända till Sverige och arbeta och leva hemma i Sverige tills november 2012.

Vi får se om vi väljer att köpa en bostad i Thailand inom nästkommande år eller om vi väljer att hyra under de perioder vi bor i Thailand.

I Stockholm har vi en hyresrätt som vi utan större problem kan hyra ut i andrahand när vi väljer att besöka Thailand.

Det som lockar mest med att stanna i Thailand är sanook och att inte ta livet så hårt.

När vi är hemma i Sverige så känns det som att instinkten att ösa pengar i plånboken tar över och man kämpar för att spara ihop till sina drömmar och mål. Den bit man glömmer bort är att ett harmoniskt liv inte behöver kosta speciellt mycket. Man skapar behov som egentligen inte fyller någon större nytta.

Klart man vill ha sin frihet, men även slippa betala för den. Tex köpte vi en bil här i Thailand som vi hämtar på torsdag. Det är en ny bil som har flexifuel motor. Motorn drivs av både bensin och etanol, man behöver inte bekymra sig över ifall det finns etanol pump på bensinstationen eftersom den lika väl tar bensin.

Jag tror att etanol är på frammarsch även i Thailand. Tills dess att de börjar tanka bilarna med palmolja.(diesel-motor)

Att tilläga är att vi jobbat väldigt hårt för att kunna köpa denna bil och att vi så småningom kan känna oss fria utan att behöva låna svärföräldrar och bekantas bil hela tiden. Att hyra en bil i 9 månader i Thailand hade varit dyrare än att lägga kontantinsatsen 25% av bilens inköpsvärde.

Att värdeminskningen sedan är relativt trög jämför med Sverige gör ju inte att man backar på att köpa en bil här nere heller. Skulle vi vilja sälja bilen innan vi åker hem till Sverige så får vi tillbaka en slant ifrån kontantinsatsen skulle vi hyra en bil så är det pengarna borta helt enkelt.




2 kommentarer:

  1. Hej. Undrar lite om ditt jobb. Var det svårt att få jobbet och vilka slags undersökningar jobbar man med? Bor själv i Thailand nu med min thailändska pojkvän och försöker komma på ett sett att kunna stanna här så länge som möjligt :)

    //Louise

    SvaraRadera
  2. Ibimri AB heter företaget, googla, de söker folk vet jag. Intervjuer som rör tex kollektiv trafiken eller dagligvaru inköp har jag arbetat med under snart 2 månader. Du tjänar ca 100 sek före skatt.

    SvaraRadera