fredag 15 maj 2009

Varför jusst Thailand?


Det är inte helt utan anledning som man frågar sig varför halva sverige pratar om Thailand. Att vara där och semestra ett par veckor det är inte fy skam. Det är ett fint land med många vackra platser och människor. Men det finns ju så många andra länder runt om i världen varför inte åka till andra platser? Det har blivit det vanliga gammla vardags hjulet. Jobba hela året ta ut semester 1 månad i vinter och hänga i hängmattan på koh lanta. Vi svenskar törstar efter avkoppling och trygghet. Thailand har på något sätt glidit in och blivit svenskarna upplevelse av paradiset på jorden. Enligt min åsikt så är det ingen fara att vara lite blåögd i ett par veckor när man tillbringar största delen på en semesterort där majoriteten av människor är turister. Man bör dock akta sig för att sväva iväg på större projekt eller dylikt om man inte har lärt sig hur saker och ting fungerar där nere. Thailand har inte samma skyddnät som sverige. Om någonting händer så har du inte alls samma rättigheter som en Thailändare. Att du är svensk betyder ingenting annat än att du har mer pengar att bränna. Det gäller att skaffa sig riktiga vänner och bygga ett nätverk med människor, ja kanske enda upp på regerings nivå för att du ska kunna dra igång ett lyckat projekt räkna med kraftiga förluster och att språket kommer att ställa till det för dig. Om du inte lär dig Thai så har du inga möjligheter att nå ut till folk och kommer därför att MISSLYCKAS, om det inte är så att du har pengar... och mer pengar.

Det finns många roliga saker man man kan göra i Thailand och allting kostar inte pengar. Planerna på att flytta till Thailand bör man nog tänka igenom några gånger. Troligen så blir man så illa tvungen att jobba under sommarhalvåret i sverige och leva upp dom hårt insparade och skaffa någon form av sysselsättning i Thailand. Kanske skrapa ihop lite pengar till att köpa en condo i Bangkok. Dom går att få tag på för runt 200 000 kr. Har du gratis boende så är det bara att jobba ihop till det roliga.


Jag älskar Thailand på grund av människorna i min flickväns familj och hennes by. Det finns ingenstans jag hellre skulle vilja tillbringa tid än i Issan. Thailand erbjuder kanske inget bättre liv men om man kan kombinera saker och ting så blir det definitivt ett uppsving i den trista vardagen. Men jag ska lyda sune's (lantliv i Thailand) goda råd: Jäkta inte. Man får ta en sak i taget så kanske det någon gång blir, Jusst Thailand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar