tisdag 7 april 2009

Visum regler till Thailand


För er alla som vill skaffa visum till thailand besök denna länken http://www.thaiembassy.se/consular/visa.php till thailändska ambassaden. Det är mycket lätt att få turist visum upp till 3 månader. Därefter kan du söka olika typer av visum. Beroende på ifall du tänker studera i thailand eller ifall du har fått en rekomendation ifrån ett thailändskt företag. Om du är gift med en thailändsk medborgare eller om du är över 50+ och har en pension samt lite sparade pengar på kontot så kan du ansöka om uppehållstillstånd. uppehållstillstånd kan bara ansöka om du har:



  1. En pension på 65000 baht (14000 :-) och så ska du ha 800000 baht (160-180000:-) på banken. Du får inte vara straffad eller ha syfilis eller vara drog beroende. Uppehållstillsånd 1 år, efter 3 år kan du ansöka permanent uppehållstånd.

  2. Ifall du är gift med en Thailändsk medborgare. Uppehållstillstånd 1 år i taget, efter 3 år så kan du ansöka permantent uppehållstillstånd.

  3. Ifall du har ett företag eller arbetskontrakt där det framgår att du har en inkomst på 20000 baht per månad (4-5000:-) endast arbets visum. ett år i taget.

Jag hoppas att all information är korrekt. Det ska även finnas möjlighet att ansöka om thailändskt medborgarskap efter 5 år uppehållstillstånd. Kraven är att man ska kunna sjunga national sången på thailändska och han en inkomst på 50000 baht eller 30000 om du är gift med en thailändsk medborgare. Det är dyrt att ansöka om medborgarskap och det är stor sannolikhet att man får avslag eftersom allting sker med kvotering= dom tar endast in ett fåtal nya medborgare varje år. Handläggnings tiden brukar ligga på ungefär 10 år har jag hört.


Lycka till




5 kommentarer:

  1. oj, vilken skillnad mot sverige. här kan man gå och lyfta bidrag ett helt liv utan att behöva kunna ett ord svenska. och fler "pensionsräddare" blir det.. 100000 per år, och medborgarskap får man utan att lyfta ett finger vare sej man vill ha det eller inte. inte undra på att vi har världens högsta skatter utan att få tillbaka ett skit. varför vill inte thailändarna ta emot några "pensionsräddare"? är dom rasister kanske? men det är väl därför thailand är så populärt för svensken, inga "pensionsräddare" så långt ögat når...vad vet jag?

    SvaraRadera
  2. Thailändarna har alltid gjort sitt yttersta för att skydda sitt land mot exploatering dom vill inte ta in vem som heltst för det kan göra så att dom förlorar grepet över deras land och ekonomi. Tänk dig själv ifall det kommer en rik person ifrån något annat land och köper all mark och alla fastigheter av värde. Det blir inte så mycket kvar till thailändarna då. en hekter kanske kostar 30000:- om vi utlänningar skulle börja köpa mark så skulle priset stiga till mycket mer än vad normala thailändare kan spara ihop till. Dom är beskyddande och det ska vi i västvärlden vara tacksama för annars hade det inte varit lika exotiskt det skulle antagligen likna singapore någon annan modern stat mera. Men i och med att thailändarna har gjort det svårt för utlänniingar att exploatera landet så har dom lyckats bevara sin kultur och sina ideal mycket längre än till exempel sverige. Sen att tillägga det är inte fattiglappar som invandrar till thailand utan det är folk med relativt stor ekonomisk makt som flyttar ditt. I sverige är det utsatta människor som behöver hjälp som söker sig till vårat välfärds system. Därför ställer vi läggre krav för att vi har det hyfsat bra själva tack vara vårat sociala skyddsnät. I thailand har dom inte råd med snyltare. Dom behöver frälsare därför är det mycket högre krav på medborgarskap. Thailändarna är också väldigt stolta över sitt land. Med all rätt det är ju ditt alla turister verkar vilja ta sig så det är med all rätt att dom har lyckats bygga upp detta land.

    SvaraRadera
  3. jo, man önskar att sverige kunde vara som thailand ibland. problemet är nämligen att sverige just nu lånar pengar till sin sk välfärd. inte äns världens högsta skatter räcker längre.. och giriga och korrupta fackbossar stoppar miljarder i sin egen ficka och snackar sej blå om solidaritet. vilket hyckleri. undrar när svennen ska vakna ur sin dvala och upptäcka hur blåst han blivigt?
    ok. jag fattar varför du vill flytta till thailand iallafall, i sverige finns inte mycket framtid...

    SvaraRadera
  4. Det finns som sagt både fördelar och nakdelar med allt men det största anledningen till att jag har valt att försöka flytta till thailand är att min sambo inte trivs i sverige trots att sverige tack vare sitt välfärds system lyckats hjälpa henne enorm med både arbete och utbildning och framför allt sjukvård...

    Trots all trygghet så finns känslan av att vara ovälkommen extremt stark när man invandrar till sverige trots att mina vänner och min familj har stöttat henne från dag ett så infinner sig den svenska kylan i dom flesta svenska som vandrar igenom livet utan att ha aktiverat sig socialt. Det måste upphöra därför flyttar jag och lämnar trygga sverige för ett varmare land i många aspekter. Även ifall dom thailändska soldaterna inte alltid utstrålar den glädje vi svenska turister alltid är så vana vid. Förhoppningsvis så kommer sverige så småning om att anpassa sig till omvärlden socialt och vi kanske kommer ut ur våra grottor och börjar att umgås med varandra.

    SvaraRadera
  5. Ronoh..... Mycket bra sagt och jag håller med dej fullständigt. Kommer själv att ta det steget senare att lämna detta land och flytta till Thailand. Där är det åt minstonde värme i både land och folk.

    Sawadee krabb

    SvaraRadera